Sigdal/Eggedal, Krødsherad og Flå hører til samme draktområde. Selv om Flå er en Hallingdalskommune, hører Flå likevel draktmessig til de kommunene i Midtfylket. Draktene her er en folkedrakt og enda lever personer som har sett drakten brukt lokalt, selv om den gikk ut av vanlig bruk i tiden fra 1900 og opp mot annen verdenskrig. De eldste billedfremstillingene går tilbake til 1820-årene. Det var da kunstnere som Flintoe, Tidemand og Frich reiste rundt i Norge og tegnet og malte folk i drakt, og etterlot oss en dokumentasjon på drakten. Kunstnerne er i sine gjengivelser av draktene, slik de tegnet og malte dem på sine reiser, stort sett pålitelige - men likevel er det visse forbehold.

Bli med inn i Bestestova vår

Der kan du som abonnerer få din egen nøkkel inn til en verden av artikkelstoff om temaet vi brenner for: Bunader og folkedrakter!

I Bestestova kan du altså kose deg med interessante artikler, og flotte fargebilder av praktfulle bunader og folkedrakter.

I Magasinet BUNAD har vi opp gjennom årene fått møte de fremste innenfor fagområdet vårt, både tilvirkere og historikere. Nå har vi samlet også dem i Bestestova, og der kan du få møte dem.

Hjertelig velkommen inn!

Bli medlem
  • Arkiv fra 37 utgaver siden 2004
  • Ubegrenset tilgang til digitalt innhold og arkiv
  • To utgaver a Magasinet Bunad pr år
  • Årlig temabok

499,- per år