I forrige nummer av Magasinet BUNAD besøkte vi Liese Nielsen som viste oss sin vakre Læsø-drakt. Liese er aktiv innenfor dans, men også veldig opptatt av draktene de danser i. Derfor arbeider hun én gang i uken som frivillig hos «Foreningen til folkedansens fremme». Ned en trapp i Nørre Farimagsgade i København holder foreningen hus. Da vi var på besøk traff vi, foruten Liese også Hanne Eriksen og Annelise Rasmussen. De var travelt opptatt med stell av draktene som foreningen har samlet inn. Her finnes nysydde kopier av gamle drakter, men også mange gamle drakter og draktdeler som trenger reparasjoner. Vi fikk lov til titte inn i skap og ned i skuffer som bugnet av draktskatter!

Bli med inn i Bestestova vår

Der kan du som abonnerer få din egen nøkkel inn til en verden av artikkelstoff om temaet vi brenner for: Bunader og folkedrakter!

I Bestestova kan du altså kose deg med interessante artikler, og flotte fargebilder av praktfulle bunader og folkedrakter.

I Magasinet BUNAD har vi opp gjennom årene fått møte de fremste innenfor fagområdet vårt, både tilvirkere og historikere. Nå har vi samlet også dem i Bestestova, og der kan du få møte dem.

Hjertelig velkommen inn!

Bli medlem
  • Arkiv fra 37 utgaver siden 2004
  • Ubegrenset tilgang til digitalt innhold og arkiv
  • To utgaver a Magasinet Bunad pr år
  • Årlig temabok

499,- per år