For en tid tilbake fikk jeg en hyggelig henvendelse fra Ragnhild Mildestveit i Fana Husflidslaget. Der har de i mange år vært aktive med registrering av gammel draktskikk i sitt nærområde. Nå hadde de ganske nylig blitt kjent med en mengde plagg fra Lerøy og Tyssøy. Det var to søstre som hadde hatt opprydning i naust og på loft og kommet over kister fulle av draktplagg. Dette skulle nå registreres og de lurte på om det kunne være interessant for oss å ta en titt. Gjett om? Klærne tilhører et område mellom Ytre Fana og øyene utenfor. Tidligere lå dette innunder Fana prestegjeld, i dag området for Sotrabunaden. Derfor ble også husflidslaget på Sotra trukket inn i arbeidet med registrering av plaggene. 

Bli med inn i Bestestova vår

Der kan du som abonnerer få din egen nøkkel inn til en verden av artikkelstoff om temaet vi brenner for: Bunader og folkedrakter!

I Bestestova kan du altså kose deg med interessante artikler, og flotte fargebilder av praktfulle bunader og folkedrakter.

I Magasinet BUNAD har vi opp gjennom årene fått møte de fremste innenfor fagområdet vårt, både tilvirkere og historikere. Nå har vi samlet også dem i Bestestova, og der kan du få møte dem.

Hjertelig velkommen inn!

Bli medlem
  • Arkiv fra 37 utgaver siden 2004
  • Ubegrenset tilgang til digitalt innhold og arkiv
  • To utgaver a Magasinet Bunad pr år
  • Årlig temabok

499,- per år