Norsk institutt for bunad og folkedrakt har delt inn bunadene våre i fem ulike kategorier som spenner fra bunader som er rene fantasidrakter til bunader i ubrutt tradisjon. At en drakt er i ubrutt tradisjon betyr at de plaggene som i dag benyttes som bunad, var tidligere tiders finplagg. Altså et antrekk til bruk ved høytidelige anledninger fra vanlig kirkebruk til søndags og oppover til konfirmasjon, bryllup, dåp osv. 
I mange områder gikk disse stasplaggene ut av bruk for lenge siden og ble erstattet med dagens penantrekk. Men i noen områder av landet har folkedraktens finplagg vært i bruk helt opp til vår tid. Spesielt av den eldre garde, som ikke så raskt tar til seg dagens motesprell. Det betyr at det også finnes mye tilgjengelig materiale å ta av for en som i dag ønsker å gå til anskaffelse av en bunad innenfor et slikt område.

Bli med inn i Bestestova vår

Der kan du som abonnerer få din egen nøkkel inn til en verden av artikkelstoff om temaet vi brenner for: Bunader og folkedrakter!

I Bestestova kan du altså kose deg med interessante artikler, og flotte fargebilder av praktfulle bunader og folkedrakter.

I Magasinet BUNAD har vi opp gjennom årene fått møte de fremste innenfor fagområdet vårt, både tilvirkere og historikere. Nå har vi samlet også dem i Bestestova, og der kan du få møte dem.

Hjertelig velkommen inn!

Bli medlem
  • Arkiv fra 37 utgaver siden 2004
  • Ubegrenset tilgang til digitalt innhold og arkiv
  • To utgaver a Magasinet Bunad pr år
  • Årlig temabok

499,- per år