Lenge har vi drømt om å komme oss nordover for å se nærmere på både bunader og samiske folkedrakter nord for polarsirkelen. Nå er vi endelig igang, og vi begynner med Nordlandsbunaden og Tromsbunaden. Og går den store drømmen vår i oppfyllelse, blir det kanskje en stor samisk spesialutgave neste år!
Men denne gangen har vi avlagt Bunadsstua i Harstad et besøk. Der møter vi Rønnaug Eilertsen og fire av hennes kollegaer i full gang på systua. Før vi beveger oss ut i den vakre naturen rundt Harstad, får vi være med på garnfargingen til mannsstrømpene. Bunadstua i Harstad er blant de få som behersker denne teknikken.

Bli med inn i Bestestova vår

Der kan du som abonnerer få din egen nøkkel inn til en verden av artikkelstoff om temaet vi brenner for: Bunader og folkedrakter!

I Bestestova kan du altså kose deg med interessante artikler, og flotte fargebilder av praktfulle bunader og folkedrakter.

I Magasinet BUNAD har vi opp gjennom årene fått møte de fremste innenfor fagområdet vårt, både tilvirkere og historikere. Nå har vi samlet også dem i Bestestova, og der kan du få møte dem.

Hjertelig velkommen inn!

Bli medlem
  • Arkiv fra 37 utgaver siden 2004
  • Ubegrenset tilgang til digitalt innhold og arkiv
  • To utgaver a Magasinet Bunad pr år
  • Årlig temabok

499,- per år