I Valdres er bunad-mangfoldet stort. Vi reiste til Fagernes for å se på noen av de flotte Valdresbunadene og fikk møte Grethe Rudi Bråten og Gunhild Nørsterud på Valdres Folkedraktsaum. De to travle damene holder hus i Jonshegge-bygningen på Valdres Folkemuseum. I den koselige stua er det full aktivitet. Grethe syr kvinnebunader i første etasje, mens Gunhild tar seg av mannsbunadene i andre etasje. Berit Vidme fra Vang Bunadsaum, noen mil lenger opp i dalen, er også på besøk med sine drakter. I tillegg mysser det av store og små, mer eller mindre påkledde bunadmodeller. Alle er klare til innsats for å vise fram de flotte valdresbunadene.

Bli med inn i Bestestova vår

Der kan du som abonnerer få din egen nøkkel inn til en verden av artikkelstoff om temaet vi brenner for: Bunader og folkedrakter!

I Bestestova kan du altså kose deg med interessante artikler, og flotte fargebilder av praktfulle bunader og folkedrakter.

I Magasinet BUNAD har vi opp gjennom årene fått møte de fremste innenfor fagområdet vårt, både tilvirkere og historikere. Nå har vi samlet også dem i Bestestova, og der kan du få møte dem.

Hjertelig velkommen inn!

Bli medlem
  • Arkiv fra 37 utgaver siden 2004
  • Ubegrenset tilgang til digitalt innhold og arkiv
  • To utgaver a Magasinet Bunad pr år
  • Årlig temabok

499,- per år