Det sørsamiske området strekker seg fra Ranelva i Nordland til Elgå øst for Femunden i Hedmark på norsk side og fra Västerbottens län, Jämtlands län og deler av Härjedalen og Dalarna på svensk side. Det som skiller sørsamer fra andre samiske grupper er først og fremst språket, men også drakten, ornamentikk, byggeskikk og andre kulturuttrykk. Sørsamene utgjør en liten andel av den samiske folkegruppen og har blitt beskrevet som en minoritet i minoriteten. Denne artikkelen er ment å vise noe av det store mangfoldet i den sørsamiske draktskikken, slik den var før og slik den er i dag.

Bli med inn i Bestestova vår

Der kan du som abonnerer få din egen nøkkel inn til en verden av artikkelstoff om temaet vi brenner for: Bunader og folkedrakter!

I Bestestova kan du altså kose deg med interessante artikler, og flotte fargebilder av praktfulle bunader og folkedrakter.

I Magasinet BUNAD har vi opp gjennom årene fått møte de fremste innenfor fagområdet vårt, både tilvirkere og historikere. Nå har vi samlet også dem i Bestestova, og der kan du få møte dem.

Hjertelig velkommen inn!

Bli medlem
  • Arkiv fra 37 utgaver siden 2004
  • Ubegrenset tilgang til digitalt innhold og arkiv
  • To utgaver a Magasinet Bunad pr år
  • Årlig temabok

499,- per år