Under arbeidet med registrering av gamle tekstiler i Haltdalen i 1983 dukket disse fine vottene opp hos Nils Aasen på gården Åsen. De skriver seg fra tiden rundt 1850. I forbindelse med rekonstruksjonen av bunaden fra Haltdalen ble det strikket et kopipar. Det ble også utarbeidet mønster til en genser som baserer seg på mønsteret i vottene. Men noen oppskrift på vottene har aldri blitt laget. Nå har imidlertid Magasinet BUNAD fått tillatelse til å lage oppskrift som vi deler med våre lesere. Vottene er fine enten du har Haltdalsbunad eller ikke. Men Haltdølene burde vel nå benytte anledningen til hente fram pinnene og strikke seg et par. For som bildet viser kan det være ruskete vær i Haltdalen!

Bli med inn i Bestestova vår

Der kan du som abonnerer få din egen nøkkel inn til en verden av artikkelstoff om temaet vi brenner for: Bunader og folkedrakter!

I Bestestova kan du altså kose deg med interessante artikler, og flotte fargebilder av praktfulle bunader og folkedrakter.

I Magasinet BUNAD har vi opp gjennom årene fått møte de fremste innenfor fagområdet vårt, både tilvirkere og historikere. Nå har vi samlet også dem i Bestestova, og der kan du få møte dem.

Hjertelig velkommen inn!

Bli medlem
  • Arkiv fra 37 utgaver siden 2004
  • Ubegrenset tilgang til digitalt innhold og arkiv
  • To utgaver a Magasinet Bunad pr år
  • Årlig temabok

499,- per år