«Det var en gang et dansekurs på Røros...» Slik startet eventyret om den vakre Røros-drakten. Vi la turen til Bergstaden for å se nærmere på drakten i sitt rette element, nemlig vinteren på Røros. Byen som står på Unescos liste over verdens kulturarv, er nok idyllisk om sommeren også, men vi holdt en knapp på den kalde årstiden da vi skulle forevige draktene hos Margot Sollie og May Dagmar Svendsen på Husfliden Rørosdraktstuggu i Bergmannsgata. Det er alltid spennende med været når vi skal ut på fotoopptak, og om vinteren må vi jo regne med snøvær, ....og det fikk vi så det monnet. Men vakkert ble det !

Bli med inn i Bestestova vår

Der kan du som abonnerer få din egen nøkkel inn til en verden av artikkelstoff om temaet vi brenner for: Bunader og folkedrakter!

I Bestestova kan du altså kose deg med interessante artikler, og flotte fargebilder av praktfulle bunader og folkedrakter.

I Magasinet BUNAD har vi opp gjennom årene fått møte de fremste innenfor fagområdet vårt, både tilvirkere og historikere. Nå har vi samlet også dem i Bestestova, og der kan du få møte dem.

Hjertelig velkommen inn!

Bli medlem
  • Arkiv fra 37 utgaver siden 2004
  • Ubegrenset tilgang til digitalt innhold og arkiv
  • To utgaver a Magasinet Bunad pr år
  • Årlig temabok

499,- per år