En dag i begynnelsen av august i fjor la fotograf Eva Brænd og jeg turen til Sunnfjord for å treffe Ann Lundekvam og se på de flotte bunadene hun og de andre damene i «Sunnfjordbunaden» jobber med. Ann bor et steinkast fra flyplassen i Førde, og tok oss direkte ut på en sightseeing i det vakre landskapet for å kikke etter locations for foto-opptakene dagen etter. Her var det bare å velge og vrake! Vel hjemme på gården hos Ann ble vi innlosjert i hvert vårt rom i systua hennes. Tenk å få sove på et syrom der veggene er dekket av bilder og takkekort fra fornøyde bunadkunder, hyller og skuffer bugner av sytråd, brodergarn, bånd, knapper og bunadlektyre av alle slag. På veggen henger også diplomer og utmerkelser, som forteller mye om kvaliteten på arbeidet som utøves her: Blant annet den gjeve «Diplom for rekonstruksjon» fra Bunad- og folkedraktrådet. Og midt oppi dette; ei god seng.

Bli med inn i Bestestova vår

Der kan du som abonnerer få din egen nøkkel inn til en verden av artikkelstoff om temaet vi brenner for: Bunader og folkedrakter!

I Bestestova kan du altså kose deg med interessante artikler, og flotte fargebilder av praktfulle bunader og folkedrakter.

I Magasinet BUNAD har vi opp gjennom årene fått møte de fremste innenfor fagområdet vårt, både tilvirkere og historikere. Nå har vi samlet også dem i Bestestova, og der kan du få møte dem.

Hjertelig velkommen inn!

Bli medlem
  • Arkiv fra 37 utgaver siden 2004
  • Ubegrenset tilgang til digitalt innhold og arkiv
  • To utgaver a Magasinet Bunad pr år
  • Årlig temabok

499,- per år