Martha heitte ho og var fødd i Vigdalen i 1857, denne karrige fjelldalen mellom Jostedalen og Dalsdalen i Luster. Dei var ti syskin på plassen i Li, men Martha og den to år eldre broren Hans, utvikla eit særs og nært syskenforhold. Mor deira var evnerik og svært flink med ymse slag lækjande planter, ein arv som Hans førde langt vidare, som lærar og sjølvlærd, framsynt og kjend naturvitskapsmann. Denne kloke og evnerike fjellmannen, har sett merke etter seg mellom anna med Vigdals-sva opp til Store Skagastølstind, og med heimen sin på Vigdalstølen, som i dag er ei av D.N.T. sine mykje nytta turisthytter. Martha var 16 år då mora døydde, og som så mange andre fekk ho tidleg ta ansvar i heimen og småsyskena på den vesle fjellgarden. Året før vart ho konfirmert i Dale kyrkje i Luster. Vigdalen høyrde framleis til Dale sokn før nyevegen kom. På den tid skreiv ho stilen som kom på trykk.

Bli med inn i Bestestova vår

Der kan du som abonnerer få din egen nøkkel inn til en verden av artikkelstoff om temaet vi brenner for: Bunader og folkedrakter!

I Bestestova kan du altså kose deg med interessante artikler, og flotte fargebilder av praktfulle bunader og folkedrakter.

I Magasinet BUNAD har vi opp gjennom årene fått møte de fremste innenfor fagområdet vårt, både tilvirkere og historikere. Nå har vi samlet også dem i Bestestova, og der kan du få møte dem.

Hjertelig velkommen inn!

Bli medlem
  • Arkiv fra 37 utgaver siden 2004
  • Ubegrenset tilgang til digitalt innhold og arkiv
  • To utgaver a Magasinet Bunad pr år
  • Årlig temabok

499,- per år