For en tid siden ble jeg utfordret av konservator ved Norsk Folkemuseum, Kari-Anne Pedersen, til å slå et slag for blåtøybunaden. Den var en viktig del av 1900-tallets bunadshistorie. 

- Det er så mye snakk om at mange bunader er altfor kostbare, så hvorfor ikke hente fram igjen disse bunadene som ble så populære på 1920-tallet og som faktisk holdt på populariteten fram til 1960-tallet. Blåtøybunaden er lett å bruke, den kan vaskes og den blir selvsagt rimeligere enn en bunad sydd av ull.  Jeg husker godt slektingene våre fra Seljord som kom i 100-årslaget til bestefaren min i sine grønne Vest-Telemarks blåtøybunader. De var ikke noe mindre høytidskledd for det, hevder Kari-Anne Pedersen.

Bli med inn i Bestestova vår

Der kan du som abonnerer få din egen nøkkel inn til en verden av artikkelstoff om temaet vi brenner for: Bunader og folkedrakter!

I Bestestova kan du altså kose deg med interessante artikler, og flotte fargebilder av praktfulle bunader og folkedrakter.

I Magasinet BUNAD har vi opp gjennom årene fått møte de fremste innenfor fagområdet vårt, både tilvirkere og historikere. Nå har vi samlet også dem i Bestestova, og der kan du få møte dem.

Hjertelig velkommen inn!

Bli medlem
  • Arkiv fra 37 utgaver siden 2004
  • Ubegrenset tilgang til digitalt innhold og arkiv
  • To utgaver a Magasinet Bunad pr år
  • Årlig temabok

499,- per år