I år er det 95 år siden første verdenskrig sluttet og like mange år siden Tsjekkoslovakia ble en egen stat etter at Østerrike-Ungarn ble oppløst. Den nye staten midt i Europa bestod av de gamle områdene Bøhmen, Morava, Slezsko (som i dag samlet utgjør Tsjekkia) og Slovakia. Ønsket om selvstendighet var gammelt, og både tsjekkere og slovaker hadde lenge spilt på det å ha en mer eller mindre oppdiktet ærerik fortid i kampen om uavhengighet. Det ble viktig å framheve det nasjonale særpreget, og folkekulturen med sine draktskikker ble en viktig del av kampen for selvstendighet.

Bli med inn i Bestestova vår

Der kan du som abonnerer få din egen nøkkel inn til en verden av artikkelstoff om temaet vi brenner for: Bunader og folkedrakter!

I Bestestova kan du altså kose deg med interessante artikler, og flotte fargebilder av praktfulle bunader og folkedrakter.

I Magasinet BUNAD har vi opp gjennom årene fått møte de fremste innenfor fagområdet vårt, både tilvirkere og historikere. Nå har vi samlet også dem i Bestestova, og der kan du få møte dem.

Hjertelig velkommen inn!

Bli medlem
  • Arkiv fra 37 utgaver siden 2004
  • Ubegrenset tilgang til digitalt innhold og arkiv
  • To utgaver a Magasinet Bunad pr år
  • Årlig temabok

499,- per år