I forrige nummer av Magasinet BUNAD fikk vi stifte bekjentskap med de rekonstruerte draktene fra Sunnmøre. Nå vil vi ta en nærmere titt på brudedrakten fra samme område. Bruden som ble pyntet under vårt besøk på Sunnmøre museum hadde krone og bringeduk utlånt av Husfliden i Ålesund. Krona er laget av sølvsmed Eli Aasen i Sykkulven. Hun hadde Slinningskrona som utgangspunkt for utformingen av den nye krona. Slinningskrona ble trolig laget i 1850-årene av gullsmed Johan Rønneberg, og tilhørte Johanne Slinning, f. Skjeide. Krona kom inn til Sunnmøre museum i 1983.

Bli med inn i Bestestova vår

Der kan du som abonnerer få din egen nøkkel inn til en verden av artikkelstoff om temaet vi brenner for: Bunader og folkedrakter!

I Bestestova kan du altså kose deg med interessante artikler, og flotte fargebilder av praktfulle bunader og folkedrakter.

I Magasinet BUNAD har vi opp gjennom årene fått møte de fremste innenfor fagområdet vårt, både tilvirkere og historikere. Nå har vi samlet også dem i Bestestova, og der kan du få møte dem.

Hjertelig velkommen inn!

Bli medlem
  • Arkiv fra 37 utgaver siden 2004
  • Ubegrenset tilgang til digitalt innhold og arkiv
  • To utgaver a Magasinet Bunad pr år
  • Årlig temabok

499,- per år