I forrige utgave av Magsinet BUNAD fikk vi stifte bekjentskap med Valdrisene og de mange av de flotte bunadene deres. Berit Vidme fra Vang bunadsaum viste oss bunaden fra Øvre Valdres som hun selv syr. Denne gangen tar vi en nærmere titt på brudedrakten hun rekonstruerte for en del år siden. Det spesielle hodeplagget bruden bruker kalles for bruderull. i Valdres kjenner vi til to slike bruderuller forklarer Berit. Den ene fikk vi laget en kopi av samtidig som vi jobbet med rekonstruksjon av selve drakten i 1992. Men den andre lå liksom der og fristet oss...

Bli med inn i Bestestova vår

Der kan du som abonnerer få din egen nøkkel inn til en verden av artikkelstoff om temaet vi brenner for: Bunader og folkedrakter!

I Bestestova kan du altså kose deg med interessante artikler, og flotte fargebilder av praktfulle bunader og folkedrakter.

I Magasinet BUNAD har vi opp gjennom årene fått møte de fremste innenfor fagområdet vårt, både tilvirkere og historikere. Nå har vi samlet også dem i Bestestova, og der kan du få møte dem.

Hjertelig velkommen inn!

Bli medlem
  • Arkiv fra 37 utgaver siden 2004
  • Ubegrenset tilgang til digitalt innhold og arkiv
  • To utgaver a Magasinet Bunad pr år
  • Årlig temabok

499,- per år