I Magasinet BUNAD nr. 2/2008 besøkte vi Gunvor Marie Bråthen i Rødningen på Nes. Der fikk vi se den vakre brudedrakten som har vært i familiens eie gjennom seks generasjoner. På gården finnes også denne flotte brudgomsdrakten. Og selv om vi ikke hadde noe brudgom tilgjengelig hadde vi veldig lyst til å vise våre lesere de vakre plaggene. Vesten er bare en drøm, med stikninger på hele forstykket, vakre blomsterbroderier i silke og applikasjoner i fløyel. Knebuksa som vi kjenner fra mannsbunaden i Hallingdal, skiller seg fra denne ved at den er sydd i sort fløyel. Gunvor Marie forteller at brudgomsdrakten har vært på gården i lange tider, men hvem som bragte den til gårds eller hvem som kan ha sydd den, det er det ingen som vet.

Bli med inn i Bestestova vår

Der kan du som abonnerer få din egen nøkkel inn til en verden av artikkelstoff om temaet vi brenner for: Bunader og folkedrakter!

I Bestestova kan du altså kose deg med interessante artikler, og flotte fargebilder av praktfulle bunader og folkedrakter.

I Magasinet BUNAD har vi opp gjennom årene fått møte de fremste innenfor fagområdet vårt, både tilvirkere og historikere. Nå har vi samlet også dem i Bestestova, og der kan du få møte dem.

Hjertelig velkommen inn!

Bli medlem
  • Arkiv fra 37 utgaver siden 2004
  • Ubegrenset tilgang til digitalt innhold og arkiv
  • To utgaver a Magasinet Bunad pr år
  • Årlig temabok

499,- per år