Stølebeltet er i messing. Stølene er pressa og stjernemønsteret slått med punsel. I tillegg er det også litt gravering. På hver støl er det det tre runde lauv og i nedre kant av midt partiet henger to rombeformede lauv. Disse har en kuleformet opphøyning på midten, med fem hull i. I den ene enden av beltet avsluttes stølen med en krok og i andre enden sitter ei plate med hull til kroken. De 16 stølene er festet til et belte av rød vadmel, kantet med metallbånd og foret med kraftig linlerret. (NU. 1015) Nore og Uvdal kommunale draktregistreringer, arkiv 1984.

Bli med inn i Bestestova vår

Der kan du som abonnerer få din egen nøkkel inn til en verden av artikkelstoff om temaet vi brenner for: Bunader og folkedrakter!

I Bestestova kan du altså kose deg med interessante artikler, og flotte fargebilder av praktfulle bunader og folkedrakter.

I Magasinet BUNAD har vi opp gjennom årene fått møte de fremste innenfor fagområdet vårt, både tilvirkere og historikere. Nå har vi samlet også dem i Bestestova, og der kan du få møte dem.

Hjertelig velkommen inn!

Bli medlem
  • Arkiv fra 37 utgaver siden 2004
  • Ubegrenset tilgang til digitalt innhold og arkiv
  • To utgaver a Magasinet Bunad pr år
  • Årlig temabok

499,- per år