Denne historien begynte med et tips fra Berit Bjerkem i Nord-Trøndelag. Hun fortalte om et fint gammelt bryllupsbilde av slektningene hennes Anne og Elling Flore fra Flore i Stryn. Kanskje kunne det være aktuelt å vise i forbindelse med temautgaven vår. Det synes jeg var en god idé. Men kopien Berit hadde var ikke av den aller beste kvaliteten, så Berit kontaktet slektninger i Nordfjord for å finne et bedre eksemplar av bildet. Dermed begynte ballen å rulle. Kjell Aasebøstøl i Hornindal var ivrig etter å undersøke nærmere om den såkalte Raftevoldskruna som Anne bar da hun giftet seg 10. oktober 1904...

Bli med inn i Bestestova vår

Der kan du som abonnerer få din egen nøkkel inn til en verden av artikkelstoff om temaet vi brenner for: Bunader og folkedrakter!

I Bestestova kan du altså kose deg med interessante artikler, og flotte fargebilder av praktfulle bunader og folkedrakter.

I Magasinet BUNAD har vi opp gjennom årene fått møte de fremste innenfor fagområdet vårt, både tilvirkere og historikere. Nå har vi samlet også dem i Bestestova, og der kan du få møte dem.

Hjertelig velkommen inn!

Bli medlem
  • Arkiv fra 37 utgaver siden 2004
  • Ubegrenset tilgang til digitalt innhold og arkiv
  • To utgaver a Magasinet Bunad pr år
  • Årlig temabok

499,- per år