Navnet Skinnes kommer fra neset som ligger mellom Skinnesfjorden og Råenfjorden. Skinnes-gårdene er de eneste gårdene i Krødsherad som er delt av fjorden. Gårdens historie skriver seg så langt tilbake som til 1301. Her har det sikkert vært mange bryllup opp gjennom historien, men i sommer ble vi invitert til dette århundrets første bryllup på Skinnes. Da ble Live Skinnes og Kristoffer Svalastog smidd i hymens lenker på hjemgården hennes, i bygda som går under navnet «Bryllupsbygda.» 170 gjester, inkludert 50 kormedlemmer fra Mannskoret Over Rævne og Pikekoret Ivar bevitnet det hele, en vakker solskinnsdag i august.

Bli med inn i Bestestova vår

Der kan du som abonnerer få din egen nøkkel inn til en verden av artikkelstoff om temaet vi brenner for: Bunader og folkedrakter!

I Bestestova kan du altså kose deg med interessante artikler, og flotte fargebilder av praktfulle bunader og folkedrakter.

I Magasinet BUNAD har vi opp gjennom årene fått møte de fremste innenfor fagområdet vårt, både tilvirkere og historikere. Nå har vi samlet også dem i Bestestova, og der kan du få møte dem.

Hjertelig velkommen inn!

Bli medlem
  • Arkiv fra 37 utgaver siden 2004
  • Ubegrenset tilgang til digitalt innhold og arkiv
  • To utgaver a Magasinet Bunad pr år
  • Årlig temabok

499,- per år