Vest-Agder har et variert og spennende kildemateriale innenfor dåpsdrakter fra 1800-tallet, forteller Hilde Marie Røkland i sin avsluttende oppgave fra Drakt og samfunn. Hun valgte å konsentrere seg spesielt om dåpsluer og dåpssmekker. Hilde Marie er ansatt på Vest-Agder Husflid i Mandal. Der er de kjent for å jobbe kontinuerlig med rekonstruksjon av de lokale draktene. De har også planer om å starte produksjon av dåpstøy en gang i fremtiden, og Hilde Marie syntes derfor det var spennende å velge dette som tema i sin oppgave. Artikkelen er basert på Hilde Marie Røklands avsluttende oppgave på «Drakt og samfunn» våren 2008.

Bli med inn i Bestestova vår

Der kan du som abonnerer få din egen nøkkel inn til en verden av artikkelstoff om temaet vi brenner for: Bunader og folkedrakter!

I Bestestova kan du altså kose deg med interessante artikler, og flotte fargebilder av praktfulle bunader og folkedrakter.

I Magasinet BUNAD har vi opp gjennom årene fått møte de fremste innenfor fagområdet vårt, både tilvirkere og historikere. Nå har vi samlet også dem i Bestestova, og der kan du få møte dem.

Hjertelig velkommen inn!

Bli medlem
  • Arkiv fra 37 utgaver siden 2004
  • Ubegrenset tilgang til digitalt innhold og arkiv
  • To utgaver a Magasinet Bunad pr år
  • Årlig temabok

499,- per år