I flere av de foregående artiklene i denne utgaven av Magasinet BUNAD blir det henvist til Inger Lise Christie og hennes bok «Dåpsdrakter». Inger Lise Christie har vært knyttet til Norsk Folkemuseum i Oslo siden 1972. Hun er utdannet interiørarkitekt, og er magister i etnologi. Hun har skrevet avhandling og en rekke artikler om tekstil, barnedrakt og folkekunst. Med tillatelse gjengir vi et kapittel fra boken hennes, der hun på en fin måte sammenfatter bruken av dåpstøy i Norge. Bildene i denne artikkelen er en blanding av nysydde plagg og tekstiler fra ulike museer og private samlinger.

Bli med inn i Bestestova vår

Der kan du som abonnerer få din egen nøkkel inn til en verden av artikkelstoff om temaet vi brenner for: Bunader og folkedrakter!

I Bestestova kan du altså kose deg med interessante artikler, og flotte fargebilder av praktfulle bunader og folkedrakter.

I Magasinet BUNAD har vi opp gjennom årene fått møte de fremste innenfor fagområdet vårt, både tilvirkere og historikere. Nå har vi samlet også dem i Bestestova, og der kan du få møte dem.

Hjertelig velkommen inn!

Bli medlem
  • Arkiv fra 37 utgaver siden 2004
  • Ubegrenset tilgang til digitalt innhold og arkiv
  • To utgaver a Magasinet Bunad pr år
  • Årlig temabok

499,- per år