Sunnfjord er ett av områdene i landet som virkelig har mengder av draktmateriale å ta av. Draktskatten er også forvaltet på en ekstraordinær god måte, noe som gjør at Sunnfjordingene virkelig har noe å velge mellom når de skal kle seg opp til stas. Dette er kvalitet tvers i gjennom. Da vi besøkte Ann Lundekvam og hennes samarbeidpartnere i august fikk vi oppleve dette på mer enn én måte; De kvalitetsbevisste damene hadde gjort et gedigent forarbeid med å hente fram draktvarianter, de gamle plaggene som rekonstruksjonene baserer seg på og flotte modeller fra 1 1/2 år og oppover. Det ble så mye bilder at vi velger å gi dere dette i porsjoner! I denne utgaven viser vi selveste «Grova-sølvet», som er ett av fire i sitt slag i dette rike draktområdet. I neste utgave får dere stifte bekjenskap med «resten av brudefølget» ...

Bli med inn i Bestestova vår

Der kan du som abonnerer få din egen nøkkel inn til en verden av artikkelstoff om temaet vi brenner for: Bunader og folkedrakter!

I Bestestova kan du altså kose deg med interessante artikler, og flotte fargebilder av praktfulle bunader og folkedrakter.

I Magasinet BUNAD har vi opp gjennom årene fått møte de fremste innenfor fagområdet vårt, både tilvirkere og historikere. Nå har vi samlet også dem i Bestestova, og der kan du få møte dem.

Hjertelig velkommen inn!

Bli medlem
  • Arkiv fra 37 utgaver siden 2004
  • Ubegrenset tilgang til digitalt innhold og arkiv
  • To utgaver a Magasinet Bunad pr år
  • Årlig temabok

499,- per år