Våren 1989 leverte Kristin Mathilde Røgeberg en magistergradsavhandling i etnologi til universitetet i Oslo. Avhandlingen hadde tittelen: «Av saliges gangklær. En skifteanalyse. Aker fogderi og Christiania. 1656 - 1780». Formålet med avhandlingen var å undersøke hvordan skiftemateriale kan brukes som en kilde til undersøkelse av klær og klesskikk. Kan skiftematerialet i seg selv brukes til å belyse hvordan kvinner flest kledte seg rundt år 1700 i en by med omland? Kan skiftematerialet brukes til å besvare spørsmål om hva klesskikken besto i, hvor lenge den var i bruk og av hvem, hva endringene besto i, og hvor og når de kom inn?

Bli med inn i Bestestova vår

Der kan du som abonnerer få din egen nøkkel inn til en verden av artikkelstoff om temaet vi brenner for: Bunader og folkedrakter!

I Bestestova kan du altså kose deg med interessante artikler, og flotte fargebilder av praktfulle bunader og folkedrakter.

I Magasinet BUNAD har vi opp gjennom årene fått møte de fremste innenfor fagområdet vårt, både tilvirkere og historikere. Nå har vi samlet også dem i Bestestova, og der kan du få møte dem.

Hjertelig velkommen inn!

Bli medlem
  • Arkiv fra 37 utgaver siden 2004
  • Ubegrenset tilgang til digitalt innhold og arkiv
  • To utgaver a Magasinet Bunad pr år
  • Årlig temabok

499,- per år