I forordet til Kristbjørg Aldal og Torgeir Lirhus’ semesteroppgave, kan vi lese følgende: «Då me skulle velja emne for semesteroppgåva vår vart me oppfordra til å kjenne etter kva me brann for i hjarto våre. Me to  hadde ein felles brann: Mannsbunadane på Voss. Bakgrunnen vår er ulik. Den eine er innfødd vossing og flittig brukar av mannsbunad. Ikkje minst i tilknytning til folkedans og folkemusikkmiljøet på Voss. Driv ein med slike aktivitetar kjem ein naturleg i kontakt med likesinna frå heile landet og vidare med. Bunad og bunadbruk vert blant dei naturlege samtaleemna. Den andre er innflytta «vossa» med stor interesse for saum. Saum er vorte ein profesjon og mannsbunad det største salsproduktet. Å rekonstruera ein bunad er eit stort arbeid. Det kan me ikkje gå igang med no. Det me vonar er at dette kan vera eit forarbeid som seinare kan kome til nytte ved ein rekonstruksjon.»

Bli med inn i Bestestova vår

Der kan du som abonnerer få din egen nøkkel inn til en verden av artikkelstoff om temaet vi brenner for: Bunader og folkedrakter!

I Bestestova kan du altså kose deg med interessante artikler, og flotte fargebilder av praktfulle bunader og folkedrakter.

I Magasinet BUNAD har vi opp gjennom årene fått møte de fremste innenfor fagområdet vårt, både tilvirkere og historikere. Nå har vi samlet også dem i Bestestova, og der kan du få møte dem.

Hjertelig velkommen inn!

Bli medlem
  • Arkiv fra 37 utgaver siden 2004
  • Ubegrenset tilgang til digitalt innhold og arkiv
  • To utgaver a Magasinet Bunad pr år
  • Årlig temabok

499,- per år