Å konstruere noe vil si å bygge noe – sette sammen noe – lage noe. Å rekonstruere vil si at man setter sammen på nytt, noe som har vært før. Kanskje er det litt fremmed å bruke ordet i forbindelse med klær, men faktisk er det meget relevant i forhold til folkedrakter og bunadbruk i Norge i dag. Ordet bunad utløser hos de fleste av oss tanker om tradisjon, noe som har vært brukt i gamle dager, historie, tilknytning til et bestemt sted, en bygd osv. Slik var mine tanker og ønsker også, men det var bare det at det var ikke noen bunad for meg i min bygd – mitt distrikt, Ringerike. Folk sa at Ringerike ligger jo så nær Oslo – eller i gamle dager «Krestjan» (Kristiania), – slik at vi hadde aldri hatt noen egen måte å kle oss på. De som bodde på Ringerike fulgte den til en hver tid rådende bymote.

Bli med inn i Bestestova vår

Der kan du som abonnerer få din egen nøkkel inn til en verden av artikkelstoff om temaet vi brenner for: Bunader og folkedrakter!

I Bestestova kan du altså kose deg med interessante artikler, og flotte fargebilder av praktfulle bunader og folkedrakter.

I Magasinet BUNAD har vi opp gjennom årene fått møte de fremste innenfor fagområdet vårt, både tilvirkere og historikere. Nå har vi samlet også dem i Bestestova, og der kan du få møte dem.

Hjertelig velkommen inn!

Bli medlem
  • Arkiv fra 37 utgaver siden 2004
  • Ubegrenset tilgang til digitalt innhold og arkiv
  • To utgaver a Magasinet Bunad pr år
  • Årlig temabok

499,- per år