På vår søken etter brudedrakter og kroner til denne spesialutgaven av Magasinet BUNAD, kontaktet vi bunadtilvirker Vibeke Hjønnevåg på Nesbyen. Vi visste at hun hadde laget en kopi av en brudedrakt fra Nes og tenkte at det kunne være interessant å få se denne drakten. - Det er bare å komme sa Vibeke. Men vi har jo 3 gamle nydelige brudestakker her på Nes. De burde dere absolutt se. To av dem befinner seg på Hallingdal Museum her i Nesbyen og en på gården Rudningen bare et steinkast fra sentrum. Slik hadde det seg at vi fikk til både musemsbesøk, systuebesøk og gårdbesøk på en og samme tur.

Bli med inn i Bestestova vår

Der kan du som abonnerer få din egen nøkkel inn til en verden av artikkelstoff om temaet vi brenner for: Bunader og folkedrakter!

I Bestestova kan du altså kose deg med interessante artikler, og flotte fargebilder av praktfulle bunader og folkedrakter.

I Magasinet BUNAD har vi opp gjennom årene fått møte de fremste innenfor fagområdet vårt, både tilvirkere og historikere. Nå har vi samlet også dem i Bestestova, og der kan du få møte dem.

Hjertelig velkommen inn!

Bli medlem
  • Arkiv fra 37 utgaver siden 2004
  • Ubegrenset tilgang til digitalt innhold og arkiv
  • To utgaver a Magasinet Bunad pr år
  • Årlig temabok

499,- per år