Norskfødte Laila Durán har bakgrunn som syerske med 1700-talls drakter som spesialfelt, og hadde tidligere grossistfirma for eksklusive motestoffer med kunder hos kostymeatelierene på skandinaviske  teater- og operascenener. Der møtte hun ofte ønsker om kopier av historiske stoffer. Gjennom arbeidet med tekstilimport fikk Laila kontakter med stoffprodusenter i India. Med den personlige kontakten og småskalaproduksjonen de kunne tilby, ble det mulig å gjøre forholdsvis små bestillinger hvor hun selv hadde full innflytelse på mønster, materialer og kvaliteter. Ideen med å produsere kopier av 1700-talls stoffer ble dermed  til virkelighet, og Durán Textiles AB ble etablert i 2005.

Bli med inn i Bestestova vår

Der kan du som abonnerer få din egen nøkkel inn til en verden av artikkelstoff om temaet vi brenner for: Bunader og folkedrakter!

I Bestestova kan du altså kose deg med interessante artikler, og flotte fargebilder av praktfulle bunader og folkedrakter.

I Magasinet BUNAD har vi opp gjennom årene fått møte de fremste innenfor fagområdet vårt, både tilvirkere og historikere. Nå har vi samlet også dem i Bestestova, og der kan du få møte dem.

Hjertelig velkommen inn!

Bli medlem
  • Arkiv fra 37 utgaver siden 2004
  • Ubegrenset tilgang til digitalt innhold og arkiv
  • To utgaver a Magasinet Bunad pr år
  • Årlig temabok

499,- per år