Jobben min lar meg sjelden reise bort på husflidskurs for egen fornøyelses skyld. Men nå, endelig, mellom to bladproduksjoner, fikk jeg sneket inn en lenge etterlengtet langweekend på Raulandsakademiet. Eli Vesaas guidet en svært interessert kursgjeng gjennom en grunnleggende opplæring i grindvev. Tålmodigheten hennes var stor, for en stund følte mange av oss at det så temmelig svart ut. Ville vi noen gang få dette innunder huden? Frustrasjonen var til tider relativt stor. Men Eli hadde lært bort kunsten før og kunne berolige oss med at dette ville gå bra. Og slik er det jo gjerne, når man skal lære noe nytt. Hjernen yter motstand, til den endelig kapitulerer og gir opp for eierens standhaftige forsøk på å forstå, og godtar sakte men sikkert å ta inn en ny porsjon lærdom.

Bli med inn i Bestestova vår

Der kan du som abonnerer få din egen nøkkel inn til en verden av artikkelstoff om temaet vi brenner for: Bunader og folkedrakter!

I Bestestova kan du altså kose deg med interessante artikler, og flotte fargebilder av praktfulle bunader og folkedrakter.

I Magasinet BUNAD har vi opp gjennom årene fått møte de fremste innenfor fagområdet vårt, både tilvirkere og historikere. Nå har vi samlet også dem i Bestestova, og der kan du få møte dem.

Hjertelig velkommen inn!

Bli medlem
  • Arkiv fra 37 utgaver siden 2004
  • Ubegrenset tilgang til digitalt innhold og arkiv
  • To utgaver a Magasinet Bunad pr år
  • Årlig temabok

499,- per år