I sommer tok jeg turen til Ose i Setesdal for å besøke Annemor Sundbø. Den vidgjetne fillehaugen hennes skulle tas nærmere i øyesyn. Det er ikke mange shoppingmuligheter i det bittelille tettstedet Ose. Men for den håndarbeidsglade er det fullt mulig å få en hel dag til å gå i butikken til Annemor, «Ose vev- og strikkestoge». Og på loftet i nabobygningen henger store deler av koftesamlingen hennes tett i tett på veggene. Jeg var først og fremst interessert i å få se alle variantene av kofter fra Setesdal. Men her var også kofter av alle andre slag, både fra ulike kanter av landet og fra ulike tidsepoker i motehistorien.

Bli med inn i Bestestova vår

Der kan du som abonnerer få din egen nøkkel inn til en verden av artikkelstoff om temaet vi brenner for: Bunader og folkedrakter!

I Bestestova kan du altså kose deg med interessante artikler, og flotte fargebilder av praktfulle bunader og folkedrakter.

I Magasinet BUNAD har vi opp gjennom årene fått møte de fremste innenfor fagområdet vårt, både tilvirkere og historikere. Nå har vi samlet også dem i Bestestova, og der kan du få møte dem.

Hjertelig velkommen inn!

Bli medlem
  • Arkiv fra 37 utgaver siden 2004
  • Ubegrenset tilgang til digitalt innhold og arkiv
  • To utgaver a Magasinet Bunad pr år
  • Årlig temabok

499,- per år