To av elevene på Vg1 Design og Handverk og videre på Design og Tekstil (DT) på Mo og Jølster videregåande skule var så heldige å få lærlingekontrakter høsten 2010. Den ene i kostymesyerfaget og den andre innenfor bunadtilvirkerfaget. Sistnevnte, Sonja Sharma, fikk lærlingeplass på systua ved Audhild Vikens Vevstove i Førde. Det var midt i august i fjor at Sonja startet som lærling, og den aller første oppgaven hun fikk, var faktisk å stå modell for oss i Magasinet BUNAD, under den store fotograferingen til forrige utgave. Der ser vi henne sammen med mange andre flotte sunnfjordinger. Sonja er nå godt i gang med opplæringen i bunadtilvirkerfaget under kyndig veiledning av Ann Lundekvam, Bodil Myklebust og Randi Stokka. Her får hun lære det meste om Sunnfjordbunaden og litt om bunader fra andre områder også.

Bli med inn i Bestestova vår

Der kan du som abonnerer få din egen nøkkel inn til en verden av artikkelstoff om temaet vi brenner for: Bunader og folkedrakter!

I Bestestova kan du altså kose deg med interessante artikler, og flotte fargebilder av praktfulle bunader og folkedrakter.

I Magasinet BUNAD har vi opp gjennom årene fått møte de fremste innenfor fagområdet vårt, både tilvirkere og historikere. Nå har vi samlet også dem i Bestestova, og der kan du få møte dem.

Hjertelig velkommen inn!

Bli medlem
  • Arkiv fra 37 utgaver siden 2004
  • Ubegrenset tilgang til digitalt innhold og arkiv
  • To utgaver a Magasinet Bunad pr år
  • Årlig temabok

499,- per år