Trodde du kanskje at brudepikevalker var noe brudepiker i litt godt hold hadde rundt hoftene, så må du tro om igjen. Vi må helt til topps på brudens kvinnelige assistenter. For en brudepikevalk er et hodeplagg, og det finnes bare, så vidt oss bekjent, i Sør-Trøndelag. Lillan Evensen fikk slik sans for disse hodeplaggene etter å ha sett et eksemplar på en draktregistrering i Budalen først på 1980-tallet, at hun ønsket å undersøke dem nærmere. Så interessant var det at det ble en semesteroppgave i lokalhistorie av det. Vi synes også dette så spennende ut og inviterte Lillan til å fortelle oss om brudepikevalkene.

Bli med inn i Bestestova vår

Der kan du som abonnerer få din egen nøkkel inn til en verden av artikkelstoff om temaet vi brenner for: Bunader og folkedrakter!

I Bestestova kan du altså kose deg med interessante artikler, og flotte fargebilder av praktfulle bunader og folkedrakter.

I Magasinet BUNAD har vi opp gjennom årene fått møte de fremste innenfor fagområdet vårt, både tilvirkere og historikere. Nå har vi samlet også dem i Bestestova, og der kan du få møte dem.

Hjertelig velkommen inn!

Bli medlem
  • Arkiv fra 37 utgaver siden 2004
  • Ubegrenset tilgang til digitalt innhold og arkiv
  • To utgaver a Magasinet Bunad pr år
  • Årlig temabok

499,- per år