I forrige nummer av Magasinet BUNAD viste vi noen flotte Fanabuer utflyttet til mitt nærområde på Østlandet. De brukte ikke hodeplagg til bunadene sine, men vi gjorde allikevel et tappert forsøk på å skaute en av damene. Vi ble imidlertid ganske raskt avslørt som skaute-noviser og ble invitert til Fana for å lære hvordan det skal skautes på propert vis. 

Marit Karin Krokeide og Olga Marie Breivik forteller at de pleier å ha et tredelt skautekurs i Bunad-gruppa i Fana: I den første delen lærer de å lage selve valken. I del 2 lager de skautet og i del 3 lærer de selve skautingen. Her viser Marit Karin Krokeide hvordan hun skauter seg:

Bli med inn i Bestestova vår

Der kan du som abonnerer få din egen nøkkel inn til en verden av artikkelstoff om temaet vi brenner for: Bunader og folkedrakter!

I Bestestova kan du altså kose deg med interessante artikler, og flotte fargebilder av praktfulle bunader og folkedrakter.

I Magasinet BUNAD har vi opp gjennom årene fått møte de fremste innenfor fagområdet vårt, både tilvirkere og historikere. Nå har vi samlet også dem i Bestestova, og der kan du få møte dem.

Hjertelig velkommen inn!

Bli medlem
  • Arkiv fra 37 utgaver siden 2004
  • Ubegrenset tilgang til digitalt innhold og arkiv
  • To utgaver a Magasinet Bunad pr år
  • Årlig temabok

499,- per år