Norsk Folkemuseums tidligere førstekonservator Aagot Noss har i boken som nå foreligger, hentet fram fra arkivet opplysninger som hun fikk da hun for 40-45 år siden var på registreringstur i Jølster. Det er blitt en vakker, oppsiktsvekkende bok om en klesskikk som har forsvunnet. Det er få forunt å gjøre noe slikt. Men Aagot Noss er ikke som folk flest. Pensjonisttilværelsen har endelig gitt henne anledning til å sette opp tempoet.  Omsider kan hun konsentrere seg om å skrive bøker, reise på konferanser i fjerne utland, gi konsultasjoner, undervise på steder som bare kan nås med døgnlange bussturer og lage temporære utstillinger. I sitt 81. år sykler hun utålmodig rundt med hodet fullt av ideer og ord som høgehue, frøkle, ermeoppløt, køyse og døs.

Bli med inn i Bestestova vår

Der kan du som abonnerer få din egen nøkkel inn til en verden av artikkelstoff om temaet vi brenner for: Bunader og folkedrakter!

I Bestestova kan du altså kose deg med interessante artikler, og flotte fargebilder av praktfulle bunader og folkedrakter.

I Magasinet BUNAD har vi opp gjennom årene fått møte de fremste innenfor fagområdet vårt, både tilvirkere og historikere. Nå har vi samlet også dem i Bestestova, og der kan du få møte dem.

Hjertelig velkommen inn!

Bli medlem
  • Arkiv fra 37 utgaver siden 2004
  • Ubegrenset tilgang til digitalt innhold og arkiv
  • To utgaver a Magasinet Bunad pr år
  • Årlig temabok

499,- per år