I 1840 fester nasjonalromantikken sitt grep om den identitetssøkende norske folkesjela. Norske kunstnere og nasjonsbyggere søker vekk fra det unionsbefengte bylivet, inn i fjordene, opp i fjella og ut på bygdene, der det ekte norske var å finne. Samme året ble Hælge Olsdotter Innleggen født i et av de distriktene som skulle komme til å få størst betydning for norsk kulturtradisjon – Telemark. Som en framstående husflidskunstner skulle hun komme til å sette navn til den folkedrakta som kanskje er blitt mest populær, også utenfor sitt distrikt, beltestakken. Selv gikk hun under navnet Hælge Beltevever på folkemunne.

Bli med inn i Bestestova vår

Der kan du som abonnerer få din egen nøkkel inn til en verden av artikkelstoff om temaet vi brenner for: Bunader og folkedrakter!

I Bestestova kan du altså kose deg med interessante artikler, og flotte fargebilder av praktfulle bunader og folkedrakter.

I Magasinet BUNAD har vi opp gjennom årene fått møte de fremste innenfor fagområdet vårt, både tilvirkere og historikere. Nå har vi samlet også dem i Bestestova, og der kan du få møte dem.

Hjertelig velkommen inn!

Bli medlem
  • Arkiv fra 37 utgaver siden 2004
  • Ubegrenset tilgang til digitalt innhold og arkiv
  • To utgaver a Magasinet Bunad pr år
  • Årlig temabok

499,- per år