Mattradisjoner og klestradisjoner henger tett sammen. For når folk kler seg for å møtes, enten det er i sorg eller glede, kommer det alltid mat og drikke på bordet. Det passet oss ypperlig når vi først avla Røros et besøk for å se på kleda til rørosingene, at det nylig har kommet ut en bok om hva folket i Bergstaden åt før i tida.Folkelivsgransker, kunsthistoriker, museumsmann, forfatter, matminnesamler og fotograf, Amund Spangen, har tatt for seg den lokale maten, både til hverdags og fest. Han kaller det «den kortreiste maten».

Bli med inn i Bestestova vår

Der kan du som abonnerer få din egen nøkkel inn til en verden av artikkelstoff om temaet vi brenner for: Bunader og folkedrakter!

I Bestestova kan du altså kose deg med interessante artikler, og flotte fargebilder av praktfulle bunader og folkedrakter.

I Magasinet BUNAD har vi opp gjennom årene fått møte de fremste innenfor fagområdet vårt, både tilvirkere og historikere. Nå har vi samlet også dem i Bestestova, og der kan du få møte dem.

Hjertelig velkommen inn!

Bli medlem
  • Arkiv fra 37 utgaver siden 2004
  • Ubegrenset tilgang til digitalt innhold og arkiv
  • To utgaver a Magasinet Bunad pr år
  • Årlig temabok

499,- per år