Jeg har lenge vært begeistret for Adolph Tidemands draktakvareller. Spesielt det av Marie Paalsdatter Dagolie i «Gammel Nummedals Dragt», datert Enderud, 24. Juli 1848. Marie Paalsdatter har et vakkert hodeplagg av hvit lin med kniplinger i forkanten og et brodert bånd over hårknuten i nakken. Så har hun et rødt liv kantet med brede sølvbånd, over en hvit skjorte. Hun har en blåsvart stakk med røde bånd nederst og tre mønstrete bånd over disse, og hvitt forkle med blomstermønster. Dette skulle det være moro å gjenskape med kamera, tenkte jeg. Så da beslutningen var tatt om å avlegge Gunhild Aasen i Nore en visitt, luftet jeg ønsket mitt om å vekke Marie Paalsdatter til live.

Bli med inn i Bestestova vår

Der kan du som abonnerer få din egen nøkkel inn til en verden av artikkelstoff om temaet vi brenner for: Bunader og folkedrakter!

I Bestestova kan du altså kose deg med interessante artikler, og flotte fargebilder av praktfulle bunader og folkedrakter.

I Magasinet BUNAD har vi opp gjennom årene fått møte de fremste innenfor fagområdet vårt, både tilvirkere og historikere. Nå har vi samlet også dem i Bestestova, og der kan du få møte dem.

Hjertelig velkommen inn!

Bli medlem
  • Arkiv fra 37 utgaver siden 2004
  • Ubegrenset tilgang til digitalt innhold og arkiv
  • To utgaver a Magasinet Bunad pr år
  • Årlig temabok

499,- per år