Torgunn Sundli opplever at stadig flere ønsker seg en bunad som er i samsvar med lokal drakttradisjon; dvs. en bunad som har bakgrunn og tradisjon fra der de føler tilhørighet. Dette er også helt i tråd med Bunad- og folkedraktrådet sine ønsker om hvordan en bunad skal være: En best mulig kopi av folkedraktene slik de ble brukt i et avgrenset område i en bestemt tidsperiode. Kvinne- og mannsbunaden fra Orkdal og mannsbunaden fra Meldal og Rennebu er slike bunader, systematisk rekonstruert ved hjelp av enkeltplagg og historiske kilder i sine områder. Bunadene er kopier av draktskikken først på 1800-tallet. 

Bli med inn i Bestestova vår

Der kan du som abonnerer få din egen nøkkel inn til en verden av artikkelstoff om temaet vi brenner for: Bunader og folkedrakter!

I Bestestova kan du altså kose deg med interessante artikler, og flotte fargebilder av praktfulle bunader og folkedrakter.

I Magasinet BUNAD har vi opp gjennom årene fått møte de fremste innenfor fagområdet vårt, både tilvirkere og historikere. Nå har vi samlet også dem i Bestestova, og der kan du få møte dem.

Hjertelig velkommen inn!

Bli medlem
  • Arkiv fra 37 utgaver siden 2004
  • Ubegrenset tilgang til digitalt innhold og arkiv
  • To utgaver a Magasinet Bunad pr år
  • Årlig temabok

499,- per år