Kvinnebunaden fra Fusa er et kroneksempel på hvor stor variasjonsrikdom det er i de rekonstruerte bunadene. Vi har besøkt Else Bodil Gjøn, som har gjort en formidabel innsats med rekonstruksjon av draktskikken i Fusa; kommunen som inntil nylig hadde sin egen «Visekonge». Kongen ble dessverre, til manges store sorg, avsatt ved folkeavstemning. Det ble nok så rent for meget for enkelte, det at de skulle ha sin egen konge i bygda. Kan det ha vært det kjente «bygdedyret» som dukket opp av fjorden, og som også har forsøkt å yte motstand til at Fusa skal ha sin egen bunad? Ja, ikke vet vi, men disse vakre bunadene har faktisk også sine motstandere i denne lille bygda som ligger litt bortgjemt et sted, litt innenfor Bergen. Mon tro om fusningene er klar over hva slags verdifull draktskatt de faktisk sitter på?

Bli med inn i Bestestova vår

Der kan du som abonnerer få din egen nøkkel inn til en verden av artikkelstoff om temaet vi brenner for: Bunader og folkedrakter!

I Bestestova kan du altså kose deg med interessante artikler, og flotte fargebilder av praktfulle bunader og folkedrakter.

I Magasinet BUNAD har vi opp gjennom årene fått møte de fremste innenfor fagområdet vårt, både tilvirkere og historikere. Nå har vi samlet også dem i Bestestova, og der kan du få møte dem.

Hjertelig velkommen inn!

Bli medlem
  • Arkiv fra 37 utgaver siden 2004
  • Ubegrenset tilgang til digitalt innhold og arkiv
  • To utgaver a Magasinet Bunad pr år
  • Årlig temabok

499,- per år