I 1924 kom det en vest og ei mørk sidtrøye til Dagali museum. Plaggene hadde tilhørt Aslak G. Guttormsgard fra Skurdalen. Han var født i 1793 og døde i 1873. Plaggene er veldig interessante, og viser hvordan karene gikk kledd i øvre deler av Hallingdal og Numedal på den tida. I litografien utgitt av Prahl (1832) «Handelskarle fra Nummedalen i en strilestue» er det avbildet en mann med mørk sidtrøye og med en kort empirevest lik disse plaggene. Aslak var fra den bygda i landet som hadde flest omreisende handelskarer. Det er faktisk mulig å tenke seg at det er Aslak som har stått modell på litografien.  

Bli med inn i Bestestova vår

Der kan du som abonnerer få din egen nøkkel inn til en verden av artikkelstoff om temaet vi brenner for: Bunader og folkedrakter!

I Bestestova kan du altså kose deg med interessante artikler, og flotte fargebilder av praktfulle bunader og folkedrakter.

I Magasinet BUNAD har vi opp gjennom årene fått møte de fremste innenfor fagområdet vårt, både tilvirkere og historikere. Nå har vi samlet også dem i Bestestova, og der kan du få møte dem.

Hjertelig velkommen inn!

Bli medlem
  • Arkiv fra 37 utgaver siden 2004
  • Ubegrenset tilgang til digitalt innhold og arkiv
  • To utgaver a Magasinet Bunad pr år
  • Årlig temabok

499,- per år