Den store dagen er kommet. Bunaden er ferdig og det er bestemt dato og klokkeslett for henting. Det er satt av god tid. Selv om bunadplaggene har blitt prøvd etter hvert som sømprosessen har gått framover, så er dette eksamensdagen i å ta på seg bunaden selv - helt alene. Det vil si uten hjelp av mødre, kjærester eller andre hjelpevillige damebekjentskaper.

Det er greit for en mann og dra på seg olabukse og T-skjorte. Det går greit med findressen og, men det er en viss sannsynlighet for at noen har strøket skjorta og knytt slipset. Slikt er sjansespill når det gjelder bunad. Man må lære seg å være kar for å ta på seg sin egen bunad. Selv ikke velmenende mødre er garantert å kunne den kunsten. Derfor kommer her et lite kurs i hvordan det gjøres.

Bli med inn i Bestestova vår

Der kan du som abonnerer få din egen nøkkel inn til en verden av artikkelstoff om temaet vi brenner for: Bunader og folkedrakter!

I Bestestova kan du altså kose deg med interessante artikler, og flotte fargebilder av praktfulle bunader og folkedrakter.

I Magasinet BUNAD har vi opp gjennom årene fått møte de fremste innenfor fagområdet vårt, både tilvirkere og historikere. Nå har vi samlet også dem i Bestestova, og der kan du få møte dem.

Hjertelig velkommen inn!

Bli medlem
  • Arkiv fra 37 utgaver siden 2004
  • Ubegrenset tilgang til digitalt innhold og arkiv
  • To utgaver a Magasinet Bunad pr år
  • Årlig temabok

499,- per år