På Evju Bygdetun i Gvarv treffer jeg tre karer som hver på sin måte vokter om den rike drakttradisjonen i Øst-Telemark. Nils Flatland er et kjent ansikt for alle som har besøkt det hyggelige bygdetunet. Hans livslange arbeid innenfor Telemarkskulturen bragte ham i fjor Kongens fortjenestemedalje. Torkjell Sletta fra Tuddal er viden kjent for sine vakre, brikkevevde vippeband. Han er tilknyttet Tuddal bygdetun og er en aktiv samler av alt som har med drakt og drakttilbehør å gjøre. Terje Lia fra Heddal har søm og broderi som hobby, i tillegg til at han holder en rekke kurs i søm av bunad. Han er også aktiv på Heddal bygdetun.

Bli med inn i Bestestova vår

Der kan du som abonnerer få din egen nøkkel inn til en verden av artikkelstoff om temaet vi brenner for: Bunader og folkedrakter!

I Bestestova kan du altså kose deg med interessante artikler, og flotte fargebilder av praktfulle bunader og folkedrakter.

I Magasinet BUNAD har vi opp gjennom årene fått møte de fremste innenfor fagområdet vårt, både tilvirkere og historikere. Nå har vi samlet også dem i Bestestova, og der kan du få møte dem.

Hjertelig velkommen inn!

Bli medlem
  • Arkiv fra 37 utgaver siden 2004
  • Ubegrenset tilgang til digitalt innhold og arkiv
  • To utgaver a Magasinet Bunad pr år
  • Årlig temabok

499,- per år