Nordfjordbunaden har ikke vært så synlig og kjent i bunadsmiljøet som mange andre bunader. Så vi syntes det var på høy tid at også den ble vist fram og at de som la ned mye arbeid med å få den utarbeidet blir løftet fram, sier Anne Kristin Moe. Vi kjenner Anne Kristin både fra tiden hun var daglig leder ved Norsk Institutt for bunad og folke-drakt og fra Norsk Folkemuseum. Nå er hun avdelingsdirektør ved Nordfjord Folkemuseum, og det første store prosjektet hennes var å kurere utstillingen «Frå folkedrakt til bunad i Nordfjord» sammen med konservator Ingrid Berger. Utstillingen åpnet i mai i år og vi rakk et nordfjordbesøk før den ble tatt ned i september. Dette var den første egne utstillingen for Nordfjordbunaden noen sinne. 

Bli med inn i Bestestova vår

Der kan du som abonnerer få din egen nøkkel inn til en verden av artikkelstoff om temaet vi brenner for: Bunader og folkedrakter!

I Bestestova kan du altså kose deg med interessante artikler, og flotte fargebilder av praktfulle bunader og folkedrakter.

I Magasinet BUNAD har vi opp gjennom årene fått møte de fremste innenfor fagområdet vårt, både tilvirkere og historikere. Nå har vi samlet også dem i Bestestova, og der kan du få møte dem.

Hjertelig velkommen inn!

Bli medlem
  • Arkiv fra 37 utgaver siden 2004
  • Ubegrenset tilgang til digitalt innhold og arkiv
  • To utgaver a Magasinet Bunad pr år
  • Årlig temabok

499,- per år