På Veveriet ved Norsk Folkemuseum treffer vi Anette Solberg Andresen. Hun har brent for Husfliden hele livet, og gjør det fortsatt. Hun forteller fort og mye om hvor viktig Den norske husflidsforening har vært for kvinners sysselsetting i hele vårt langstrakte land, spesielt i den første delen av 1900-tallet. Og for bevaring og videreføring av gamle tradisjonelle håndverksteknikker. Grunnen til at hun i dag snakker både på utpust og innpust, er at hun straks skal avgårde til Norges Husflidslags 100-årsfeiring i Spikersuppa inne i sentrum av Oslo. Men først vil hun vise oss noen av Husflidens gamle håndmalte mønsterplansjer.

Bli med inn i Bestestova vår

Der kan du som abonnerer få din egen nøkkel inn til en verden av artikkelstoff om temaet vi brenner for: Bunader og folkedrakter!

I Bestestova kan du altså kose deg med interessante artikler, og flotte fargebilder av praktfulle bunader og folkedrakter.

I Magasinet BUNAD har vi opp gjennom årene fått møte de fremste innenfor fagområdet vårt, både tilvirkere og historikere. Nå har vi samlet også dem i Bestestova, og der kan du få møte dem.

Hjertelig velkommen inn!

Bli medlem
  • Arkiv fra 37 utgaver siden 2004
  • Ubegrenset tilgang til digitalt innhold og arkiv
  • To utgaver a Magasinet Bunad pr år
  • Årlig temabok

499,- per år