Kongefamiliens bunader utstilt i Dronning Sonja KunstStall i sommer.

Magasinet BUNAD var invitert til pressevisning i utstillingen rett før den offisielle åpningen 19. juni. Der presenterte kurator for utstillingen, Nina Høye utstillingen som foruten kongefamiliens bunader også besto av et av Adolph Tidemands mest kjente malerier, «Bestemors brudekrone», en rekke draktakvareller, porselensfigurer av de kjente statuene i Nordmandsdalen og de store «Riksteppene». 

Etter pressevisningen ankom HM Dronning Sonja, HKH Kronprins Haakon, HKH Kronprinsesse Mette Marit og Prinsesse Astrid for å overvære den offisielle åpningen.

Dronningen holdt åpningstale og Det Norske Jentekor sørget for det musikalske innslaget med vakker sang. Lydklippet du hører i videoen under er «Lokkerop og laling» - trad./arr. Tone Krohn.

Utstillingen var vakkert satt opp i de tidligere båsene etter kongens hester. Den står fram til 2. september og er absolutt verdt å få med seg, dersom du er på de kanter. Her er noen smakebiter fra utstillingen.

Tradisjon og Inspirasjon

 

Vi kommer tilbake med en større artikkel fra utstillingen i Magasinet BUNADs høstnummer som utkommer i slutten av november.

Foto: Heidi Fossnes.