Nå, ved slutten av fotografiets analoge epoke, finnes det 80 millioner fotografier i norske private og offentlige arkiv og samlinger. Dette har Preus museum og Nasjonalbiblioteket i samarbeid tatt konsekvensen av, ved å lage både utstilling og bok. Begge har fått navnet «80 millioner bilder – Norsk kulturhistorisk fotografi 1855-2005», og tar utgangspunkt i dette mangfoldige kulturarvmaterialet. Det blir presentert et unikt utvalg bildeserier som viser fotografiets historiske, sosiale og estetiske betydning. Samlet utgjør utstillingen og boka den mest omfattende presentasjonen av norsk fotografi noensinne. Redaktører og kuratorer er Jonas Ekeberg fra Preus museum, det nasjonale museet for fotografi og Harald Østgaard Lund fra Nasjonalbiblioteket.

Bli med inn i Bestestova vår

Der kan du som abonnerer få din egen nøkkel inn til en verden av artikkelstoff om temaet vi brenner for: Bunader og folkedrakter!

I Bestestova kan du altså kose deg med interessante artikler, og flotte fargebilder av praktfulle bunader og folkedrakter.

I Magasinet BUNAD har vi opp gjennom årene fått møte de fremste innenfor fagområdet vårt, både tilvirkere og historikere. Nå har vi samlet også dem i Bestestova, og der kan du få møte dem.

Hjertelig velkommen inn!

Bli medlem
  • Arkiv fra 37 utgaver siden 2004
  • Ubegrenset tilgang til digitalt innhold og arkiv
  • To utgaver a Magasinet Bunad pr år
  • Årlig temabok

499,- per år