Disse fine strømpene fikk vi tips om fra en av våre lesere. De er hentet fra et gammelt hefte som Husfliden på Voss i sin tid skal ha utgitt. Vi gjengir oppskriften slik den står  i det gamle heftet. En variant av denne er presentert i heftet «Bunadstrømper og luer, Strikkehefte LVS-4» som Husfliden har utgitt i samarbeid med Rauma Ullvarefabrikk. Garnkvalitet og pinnetykkelse er også forskjellig i den gamle oppskriften og det nye heftet. Vi tar med begge alternativene, og i tillegg et garnalternativ som Husfliden på Voss anbefaler for dem som har et «kløproblem». Strømpene er utlånt av Norsk Flid, Husfliden på Voss.

Bli med inn i Bestestova vår

Der kan du som abonnerer få din egen nøkkel inn til en verden av artikkelstoff om temaet vi brenner for: Bunader og folkedrakter!

I Bestestova kan du altså kose deg med interessante artikler, og flotte fargebilder av praktfulle bunader og folkedrakter.

I Magasinet BUNAD har vi opp gjennom årene fått møte de fremste innenfor fagområdet vårt, både tilvirkere og historikere. Nå har vi samlet også dem i Bestestova, og der kan du få møte dem.

Hjertelig velkommen inn!

Bli medlem
  • Arkiv fra 37 utgaver siden 2004
  • Ubegrenset tilgang til digitalt innhold og arkiv
  • To utgaver a Magasinet Bunad pr år
  • Årlig temabok

499,- per år