Denne vakre underkjolen med engelsk broderi sydde Agnes Vist Gildberg i handarbeidstimane på Flekstad skole i Kvam kommune, våren før ho fyllte 15 år. Agnes fortel at «Lærinn» var Petra Vist Gildberg. Det er fantastisk å sjå kva ein 15-åring fekk opplæring i på skolen på den tida. Broderte dukar og kleda som framleis finns etter Agnes viser ei svært flink og arbeidssom kvinne og opplæringa som Agnes fekk på Flekstad skole har ho hatt stor glede og nytte av gjennom eit langt liv. Agnes Vist Gildberg var fødd 6. juni 1912 på Vist på Inderøya og flytta som 7 åring til fosterforeldra Karen og Isak Finstad i Kvam kommune. Agnes utdanna seg som lærar og vart lærar vedFlekstad skole, som no ein del av Steinkjer kommune.

Bli med inn i Bestestova vår

Der kan du som abonnerer få din egen nøkkel inn til en verden av artikkelstoff om temaet vi brenner for: Bunader og folkedrakter!

I Bestestova kan du altså kose deg med interessante artikler, og flotte fargebilder av praktfulle bunader og folkedrakter.

I Magasinet BUNAD har vi opp gjennom årene fått møte de fremste innenfor fagområdet vårt, både tilvirkere og historikere. Nå har vi samlet også dem i Bestestova, og der kan du få møte dem.

Hjertelig velkommen inn!

Bli medlem
  • Arkiv fra 37 utgaver siden 2004
  • Ubegrenset tilgang til digitalt innhold og arkiv
  • To utgaver a Magasinet Bunad pr år
  • Årlig temabok

499,- per år