Fogden Ivar Wiel skriver i sine beretninger fra 1743 om hvor enkelt hallingene gikk kledd. «De går i korte kleder og fjelddragt». Mennene hadde trøye og knebukse, kvinnene skjørt og trøye. Klærne var av vadmel. Undertøy ble ikke brukt, men noen hadde skjorter eller serker. Ble det kaldt kunne de som hadde ta en ekstra trøye utenpå den andre. Det var dårlig med klær, men de hadde heller ikke vett til å kle seg. En skulle tåle kulde. «De sygdommer, som der mest grasserer er brystsygdommer,……, thi de går efter fjeldvis med brystet blottet i den sterkeste kulde, så at man ofte ser istapper hænge i brysthårene på dem».  

Bli med inn i Bestestova vår

Der kan du som abonnerer få din egen nøkkel inn til en verden av artikkelstoff om temaet vi brenner for: Bunader og folkedrakter!

I Bestestova kan du altså kose deg med interessante artikler, og flotte fargebilder av praktfulle bunader og folkedrakter.

I Magasinet BUNAD har vi opp gjennom årene fått møte de fremste innenfor fagområdet vårt, både tilvirkere og historikere. Nå har vi samlet også dem i Bestestova, og der kan du få møte dem.

Hjertelig velkommen inn!

Bli medlem
  • Arkiv fra 37 utgaver siden 2004
  • Ubegrenset tilgang til digitalt innhold og arkiv
  • To utgaver a Magasinet Bunad pr år
  • Årlig temabok

499,- per år