Har du kanskje forsikret bunaden din allerede? Er du sikker? Eller trodde du kanskje, som meg, at innbo-forsikringen dekker et eventuelt bunaduhell? Jo da, det kan hende du har en innboforsikring som dekker skade eller tap av bunaden så lenge den befinner seg innenfor hjemmets fire vegger. Men en bunad er jo ikke noe typisk hjemmeplagg, da. Den har vi på oss ved festlige anledninger, og mange av disse foregår jo utenfor egen stue. Gjerne på svært folksomme plasser med mye trengsel også. Kanskje kan du bli utsatt for en frekk søljenapper. Eller en sleivete røyker som beklageligvis klarte å brenne hulle i bunadtrøya di og deretter forsvinner som dugg for solen i trengselen. Mange av storbrukere av bunad finner vi innenfor folkemusikk og dans. Dette er folk som reiser mye både i inn- og utland. Derfor var det naturlig for oss å kontakte FolkOrg, Organisasjonen for folkemusikk og folkedans. Der formelig vrimler det av bunadbrukere. Kanskje de visste råd?

Bli med inn i Bestestova vår

Der kan du som abonnerer få din egen nøkkel inn til en verden av artikkelstoff om temaet vi brenner for: Bunader og folkedrakter!

I Bestestova kan du altså kose deg med interessante artikler, og flotte fargebilder av praktfulle bunader og folkedrakter.

I Magasinet BUNAD har vi opp gjennom årene fått møte de fremste innenfor fagområdet vårt, både tilvirkere og historikere. Nå har vi samlet også dem i Bestestova, og der kan du få møte dem.

Hjertelig velkommen inn!

Bli medlem
  • Arkiv fra 37 utgaver siden 2004
  • Ubegrenset tilgang til digitalt innhold og arkiv
  • To utgaver a Magasinet Bunad pr år
  • Årlig temabok

499,- per år