Under vårt besøk hos Kjersti Prestkvern i forbindelse med verkensstoffene på Hadeland og Hadelandsbunaden i forrige nummer, fortalte Kjersti oss om noen fabelaktige tamburerte brudesjal og om damen som lager dem. Dette syns vi hørtes så spennende ut at vi måtte besøke henne hjemme på Gran på Hadeland for å se nærmere på arbeidet hennes. 
Else Johnsrud tar entusiastisk i mot oss og viser oss inn i stua der bordet er fullt av de lekreste tamburerte tekstiler. Om vi har noe nytt å fortelle henne om tamburering og tamburerte tekstiler? Vi ler og må nok skuffe henne med at vi er totalt noviser på området. Det eneste vi vet er at dette dreier seg om en teknikk som utføres i en ramme, og at det ligner på kjedesting...

Bli med inn i Bestestova vår

Der kan du som abonnerer få din egen nøkkel inn til en verden av artikkelstoff om temaet vi brenner for: Bunader og folkedrakter!

I Bestestova kan du altså kose deg med interessante artikler, og flotte fargebilder av praktfulle bunader og folkedrakter.

I Magasinet BUNAD har vi opp gjennom årene fått møte de fremste innenfor fagområdet vårt, både tilvirkere og historikere. Nå har vi samlet også dem i Bestestova, og der kan du få møte dem.

Hjertelig velkommen inn!

Bli medlem
  • Arkiv fra 37 utgaver siden 2004
  • Ubegrenset tilgang til digitalt innhold og arkiv
  • To utgaver a Magasinet Bunad pr år
  • Årlig temabok

499,- per år